O nama

Lojzekova hiža  se nalazi u selu Gusakovec, živopisnom okruženju bregovitog Hrvatskog zagorja, u zelenoj udolini između Marije Bistrice i Gornje Stubice, na samo tridesetak kilometara od Zagreba. To je idealno mjesto za opuštanje od stresne svakodnevnice i uživanje u blagodatima koje selo može pružiti: idilično prirodno okruženje, bogat stol pun domaće hrane, domaća rakija i vino, te brojni sadržaji koji su gostima na raspolaganju budući da se domaćini bave mnogovrsnim djelatnostima: vinogradarsvom, voćarstvom, ugostiteljstvom i turizmom.

Kapacitet restorana je cca 120 sjedećih mjesta. Poslužuju se većinom autohtoni specijaliteti ovog kraja po čemu smo već nadaleko poznati. Namirnice su velikim dijelom iz vlastitog uzgoja.

autohtoni specijaliteti zagorskog kraja

Lojzekova hiža se svojim izgledom uklapa u okolni ambijent. To je drvena jednokatnica, izgrađena u zagorskom stilu. Nudi smještaj u lijepo uređenim sobama i restoran u kojem je moguće organizirati različite svečanosti: proslave rođendana, krstitke, obljetnice, svadbene svečanosti.

Okolica Lojzekove hiže bogata je povijesnim znamenitostima. U blizini je Marija Bistrica, poznato Hrvatsko nacionalno svetište gdje se nalazi poznati crni kip Majke Božje Bistričke koji stoljećima privlači na tisuće hodočasnika. U Gornjoj Stubici je stara Gupčeva lipa, zaštićen objekt prirode. Uz nju su vezane legende o Gupcu i seljačkoj buni 1573., Muzej seljačke bune, a na brežuljku Samci  je plemićki dvorac obitelji Oršić podignut u drugoj polovici 18. stoljeća.

Informacije o djelatnostima Lojzekova hiža:

  • Vinogradarstvo-Voćarstvo-Ugostiteljstvo-Turizam
  • Proizvodnja, kušanje i prodaja Vina
  • Proizvodnja, kušanje i prodaja Rakije
  • Kongresna dvorana do cca 50 osoba sa svim potrebnim popratnim sadržajima
  • Restoran cca 150 osoba, radi svaki dan od 10:00 h-22:00h, usluživanje ručkova pretežito namirnicama iz domaće proizvodnje i naglasak na zagorske specijalitete
  • Smještaj gostiju

Ostale informacije

Dječje igralište, biciklistička staza, domaće životinje, šetnje prirodom, mogućnost relaksiranje radovima na poljoprivredi, parkiralište, mogućnost kampiranja.